Universalclimate.com

Bobcat livsmiljö fakta

Rödlon (Felis rufus eller Lynx rufus, släktnamnet är under debatt) bor i de flesta områden i Nordamerika. Utbredningsområdet sträcker sig från södra delar av Kanada, under större delen av USA och in i norra delar av Mexiko. Bobcats är köttätare och kan jaga sitt byte skickligt i olika miljöer.

Habitat egenskaper

Rödloar lever i en variation av miljöer och kan enkelt anpassas till olika miljöer. Typerna av livsmiljöer som bobcats kan hittas i inkluderar semi öknar, berg, skogar och kärr. Dessa djur föredrar oftast remote livsmiljöer med vissa omslag att beskydda dem från vädret. De tenderar också att bebo områden som har lämplig den platser och ett utbud av vegetation och landformer som tillåter dem att dölja medan förfölja sitt byte.

Denning

Bobcat den platser inkluderar ihåliga träd och utrymmen i naturliga bergsformationer, särskilt grottor. Dessa lyor används för skydd och höja unga. En enskild bobcat kan ha flera lyor inom dess revir. Även om en kvinnlig bobcat börjar genom att höja sin kull i den huvudsakliga den, får hon flytta ungarna till ett antal andra den webbplatser när de börjar att resa med sin mor, lära sig färdigheterna som krävs för överlevnad. Bobcats slutligen lämna sin mammas den och bli helt oberoende mellan 9 och 12 månaders ålder.

Predatory beteende och tillgången på bytesdjur

Idealiska bobcat livsmiljöer har ett överflöd av byte tillgängliga för dessa köttätande djur. Bobcat diet består främst av kaniner men de konsumerar också fåglar, gnagare och även djur som är mycket större än de själva. Bobcats är mestadels nattdjur, flytta runt deras livsmiljö på jakt efter byten under natten. Dessa katter är mycket flexibla och är kan springa och klättra snabbt över en mängd olika terräng när de jagar byten eller att undvika ett rovdjur.

Territoriellt uppförande

Alla bobcats är starkt oberoende och territoriella över deras hem spänner som kan täcka en yta så stor som 30 kvadrat miles. Kvinnliga hem spänner är mindre än sina manliga motsvarigheter och brukar inte sträcker sig längre än 5 kvadrat miles. Dessa områden är doften markerade, mestadels med urin och avföring. Kvinnliga bobcats är mer territoriella än hanarna. Medan hem spänner av manliga bobcats ofta överlappar varandra, är honorna ovilliga att dela sina territorier med varandra. Manliga och kvinnliga bobcats är inte monogam och mate inte för livet. Den manliga och kvinnliga bobcats delen efter parning.

Habitatförlust

Bobcats är den vanligast förekommande av alla vilda katter i Nordamerika, med befolkningen uppskattas till 1 miljon eller mer. Dock i vissa stater förlorar de sin naturliga miljö till urbaniseringen och jordbruk. Som mer mark runt bobcat livsmiljöer som används för jordbruk, riskerar djuren från jakt eftersom jordbrukarna rädda för säkerheten för sin boskap.