Universalclimate.com

Fakta om Giant Panda björnar för elementär klass studenter

Giant panda tillhör familjen Björn och finns bara i en liten del av Kina. 1869 införde fransk missionär Pere Armand David människor utanför Kina att dessa sällsynta varelser. Idag finns det endast cirka 1 600 jättepandor kvar i naturen. ytterligare 300 lever i djurparker runt om i världen.

Fysiska egenskaper

Giant panda björnar färger gör dem lätta att identifiera. Svart päls täcker deras öron, nosar, axlar och ben. Deras ögon är också omgivet av svart päls. Resten av pälsen är vit. Deras rockar är tjock, som hjälper till att hålla varmt. De flesta jättepandor är mellan 4 och 6 fot i längd. Hanar kan väga upp till 250 kg, medan honorna vanligtvis inte tyngre än 220 lbs.

Habitat

Jättepandor var en gång utspridda i hela södra och östra Kina, men de lever nu i bara sex fragment av bergsskogar i den centrala delen av landet. De finns på höjder mellan 5.000 och 10.000 fot. Bambu skogarna jättepandor ringa hem är regnigt och dimmiga året runt.

Utfodring

Jättepandor tillbringa 12 eller fler timmar om dagen äter bambu blad och stjälkar, vilka utgör 99 procent av deras kost. Bambu är inte mycket näringsrik, så jättepandor måste äta mycket av det--upp till 84 £ per dag, enligt San Diego Zoo--för att överleva. Bambu är tuff, men jättepandor kan tugga det tack vare kraftiga käkar och stor, plan baksida tänder. De har också ben i sina handleder som fungerar som mänskliga tummen, så att de kan hålla bambuskott. Då och då, kommer jättepandor äter också insekter och gnagare. De får mycket vatten de behöver från bambu, men också dricker dagligen från floder och bäckar.

Utveckling

Kvinnliga pandor kan bara ha en eller två ungar på en gång. Även när de föder till två, hand de bara ta om en; den andra cub överleva brukar inte. Nyfödda panda ungarna är blinda, hårlösa och om storleken på en pinne av smör. Vissa ungar bor med sin mamma tills de är 3 år gammal.

Beteende

När jättepandor inte äter, de oftast sova eller vila. De är bra på att klättra i träd och som att vila bland grenarna. Vuxen jättepandor tillbringar merparten av sin tid ensam, men då och då de kommunicerar med andra jättepandor. Ljudet gör när hälsning varandra liknar bräkande ett lamm, enligt San Diego Zoo.

Framtid

Jättepandor riskerar gå utdöd, vilket innebär att de skulle försvinna från jorden för evigt. De är utrotningshotade delvis eftersom människor har förstört stora delar av bambu skogarna de beror på.