Universalclimate.com

Funktionen av paraffinvax

Funktionen av paraffinvax

Paraffin vax kan användas som bränsle och att lagra värme. Det används för att tjockna och stabilisera mjuk, oljiga ämnen, och kan fungera som bärare för parfymer och pigment. Paraffinvax har även terapeutiska tillämpningar.

Funktioner

Paraffinvax, en biprodukt av petroleum raffinering, har lite lukt och är rent vit. Det kan tillverkas med olika smältning pekar och håller värmen bra. Paraffinvax kan vara färgade och parfymerade. Det förenas med oljor och fetter.

Användningsområden

Paraffinvax kan fungera som bärare för pigment. Paraffinvax ljus kan färgas. Kritor och andra konstnärsmaterial kan göras från paraffin vax. Eftersom paraffin vax smälter väl med oljor, är det brukade göra kosmetika, till exempel läppstift samt vax puts. Paraffinvax bad begärs av tillverkare för att behandla hudsjukdomar som eksem och att lugna skadade eller Artros leder eller muskler.

Överväganden

Medicinsk kvalitet paraffinvax är speciellt framtagen för att ha en lägre smältpunkt. Använda andra paraffin vaxar i terapeutiska vaxbaden kan orsaka svåra brännskador. Försök inte att göra din egen vaxbad; få en från en ansedd leverantör och Följ alltid tillverkarens instruktioner.