Universalclimate.com

Hare kost

Harar är medlemmar i släktet Lepus, och är nära släkt med kaniner. I själva verket är dessa djur ofta misstas för en annan. Dock har harar i allmänhet längre, större öron och längre lemmar; och är ofta större än kaniner. Harar föds med sina ögon öppna och med håret. till skillnad från kaniner, som är född blind och naken. Deras diet varierar beroende på läge och säsong, men alla harar äta några liknande saker.

Habitat

Harar är Funna i skog, tundra och gräsmarker och foder på det tillgängliga växtmaterialet. Flera arter av hare, speciellt europeiska eller brown hare, har etablerat sig som invasives i avlägsna regioner som Nya Zeeland och Patagonien. Harar ofta konkurrera med inhemska arter för livsmedel i dessa områden, och kan betraktas som husdjur.

Typer av livsmedel

Harar är växtätare. Enligt Acta Zoologica Academiae Scientarium Hungaricae föredrar de en livsmiljö med en varierad livsmedelsförsörjning består av många olika sorters växter. Harar i allmänhet föredrar att konsumera vilda arter över odlade. De tillbringar mycket av sin tid och betar på gräs. Enligt Europeiska Journal of Wildlife Research, Iberisk hare kost består av cirka 70 procent gräs. Harar konsumerar också buskar, frön och örtartade växter.

Coprophagia

Som kaniner öva harar coprophagia--äta sitt eget avfall. Deras mag skrifter är inte komplex nog att extrahera all näring från gräs och blad första gången maten passerar genom. Halv-smält mat är utsöndras som pellets, konsumeras och åter smält. Efter den andra perioden matsmältningen utsöndrar harar normal avföring, som de inte konsumerar åter.

Säsong

Säsongsbetonade tillgänglighet påverkar kosten för harar över hela världen. Enligt Europeiska Journal of Wildlife Research, iberiska harar äta cirka 55 procent gräs på sommaren, som resten av deras diet utgör från andra typer av växter. På vintern, gräs andel ökar till mer än 80 procent. Nya Zeeland ekologiska samhället konstaterar att Fältharen föredrar Poa gräs på sommaren, men äter mer snö gräs på vintern. Efter snöfall, om lite annat är tillgängligt, äter harar också små träd och buskar.

Odling nivå

Medan harar föredrar en varierad kost av vilda arter, förbrukar de odlade arter och enda livsmedel i områden som är planterade med monokulturer. Hare kostvanor varierar mest i naturliga betesmarker, och minst i odlade områden, men vilda arten är att föredra i de flesta fall. Enligt Acta Zoologica Academiae Scientarium Hungaricae äta harar alfalfa och vete lättare än raps, majs, solrosor, sockerbetor eller andra jordbruksgrödor.