Universalclimate.com

Hur görs glycerin?

Kemisk struktur

Glycerin, känd kemiskt som glycerol, är en alkohol-relaterade ämne som liknar en tjock eller geléartad vätska med söt smak. Det härstammar från propan, en gemensam del av fossila bränslen gjorda av tre kolatomer och åtta väteatomer, och skapas när tre av väteatomer i molekylen ersätts med en kombination av syre och väte atom. I naturen, är glycerin för att hjälpa organismer binda fetter tillsammans så att de kunna hålla fettsyror molekyler som lagrar energi. När människor använder fett eller olja produkter för att tillverka biodiesel bränslen, det viktigaste steget är att ta bort länkarna glycerin molekylen kedjar, så glycerin slutar upp att vara en primär biprodukt av biobränsle tillverkning.

Källor

Medan glycerin är tekniskt gjort genom att ändra den kemiska sammansättningen av propan, är det i själva verket skapat genom att ta det ur dess naturliga länkar i fett när de utför sådana kemiska processer som skapar biodiesel bränsle. Det finns äldre processer för att skapa glycerin syntetiskt, men ökad popularitet och användning av biobränslen, glycerin marknaden förskjutits för att införliva denna nya primära källa. Glycerin har traditionellt använts i dess fett-bindande form, med liten användning utanför fettcellerna utom som en del av ämnen såsom nitroglycerin.

Användningsområden

En av de mest populära användningsområdena för glycerin är skapandet av tvål. För att göra tvål, är glycerin renat och sedan till andra ingredienser, inklusive antibiotika och aromatiska oljor som förbättrar lukten. Sådan tvål är kan vara hemmagjord, men också tillverkas av företagen och säljs kommersiellt. Naturligtvis ren glycerin behövs inte för att starta denna process, och sådana tvålar har traditionellt gjorts med fetter som endast innehåller glycerin inom dem. Ämnet fungerar så bra för det här programmet beror på dess hygroskopiska egenskaper, som gör det möjligt att absorbera och innehåller vatten lätt. Det inneslutna vattnet gör glycerin-baserad tvål känns mjuk på huden.

Ren glycerin, å andra sidan, har använts i över hundra år för att skapa nitroglycerin, nyckel och berömda instabila komponent i dynamit. Glycerin själv inte alls är explosiv och har visat sig vara i stort sett ofarliga för människor. På grund av dess förmåga att bevara molekyler och dess hygroskopiska egenskaper, inkluderar många tillverkare glycerin i lotion, tandkräm och andra kosmetiska produkter.