Universalclimate.com

Information om jättepandor & deras livsmiljöer

Smithsonian National Zoological Park anger att jättepandor är hittats i Kina Sichuan, Shaanxi och Gansu provinserna. De har flyttat från de låglänta områdena till skogen fragment i bergskedjor på grund av skogsröjning, jordbruk och annan utveckling. Jättepandor är en utrotningshotad art och internationella insatser pågår för att hindra dem från utrotning.

Beskrivning

Jättepandor är vita med svart päls på deras nosar, öron, ögon patchar, axlar och ben. Pälsen är tjock och ull för värme. Deras stora kindtänderna och starka käkar tillåter dem att krossa bambu. När du står på alla fyra, är de omkring 2 fot till 3 fot lång på sina axlar och mellan 4 fot och 6 fot lång. Hanar kan väga upp till 250 pund och honorna är sällan mer än 220 pounds.

Habitat

Jättepandor live på höjder av 5.000 till 10.000 fot i bambu skogar som är regnig och kall, enligt San Diego Zoo. De har en genomsnittlig hem utbud av 1.9 kvadrat miles, men det kan vara större om de bor i områden där mat är begränsad. Under vintern kan de venture till lägre höjder för varmare temperaturer och söka efter mat. Enligt de vilda pandor har inte dens, men söka skydd i klippskrevorna och öppningar i träd. Medan de bor främst på marken, kan de också klättra.

Diet

Jättepandor kan äta så mycket 84 pounds av bambu varje dag. Den består av 99 procent av födan och de spenderar mellan 10 och 16 timmar äta varje dag. Resten av kosten består av gräs och små gnagare. I fångenskap får de ris välling, fiberrik kex, äpplen, morötter, sockerrör och sötpotatis tillsammans med bambu. De håller den bambu stjälkar med sina fingrar och dra av de yttre skikten med sina tänder. De krossa och tugga stjälkar med sina bakre tänderna. De äter också bambu bladen. De får större delen av sitt vatten från äter bambu.

Fortplantning

Jättepandor har en kort häckningssäsongen varje år av ca två till tre dagar, när honan har ägglossning. De blir mogna någonstans mellan fyra och åtta år, och kan återge tills de når ungefär 20 år. Dräktighetstiden är mellan 95 och 160 dagar och en panda har normalt en eller två ungar. Om hon har två, kommer hon bara ta hand om en av dem. I Kinas panda faciliteter, andra cub är hand upp och Tvillingarna byts regelbundet för att få vård från modern. Bebisar är mycket liten (mellan tre och fem uns) och hårlös vid födseln. En unge stannar med sin mamma för mellan 18 månader och tre år.

Livsstil

Jättepandor oftast kvar ensam, men kommunicerar via samtal, doft märkning och sällan förekommande möten. Deras samtal liknar bräkande ett lamm eller en get. De också tuta, bark, huff eller Morra. Ungar gör skrikande och kraxande ljud. De tillbringar merparten av sin tid vila och äta. De inte övervintra på vintern som andra björnar.