Universalclimate.com

Intressanta fakta om Emu

Australiens emu tillhör den ratiter flygförmåga, kör fåglar som, enligt San Diego Zoo, är de mest primitiva av befintliga aviär familjer. Framträdande plats på Australiens vapen, är emu en av de största fåglarna i världen, andra i storlek endast till sin släkting, afrikanska strutsen.

Fysiska egenskaper

EMU är Australiens högsta fågel, varierar i höjd från 4 3/4 till 6 1/6 fot och väger mellan 66 och 121 lbs., enligt San Diego Zoo.

Vingarna av emu är liten; Tom Park Zoo jämför dem i storlek till en mänsklig hand. Istället har emuer långa, starka ben utformats för att köra upp till 30 km/h. De har tre tår och är den enda fågelarter som har vadmusklerna.

Nya emu fjädrar är svarta och bleknar till brunt med tiden och med solexponering. EMU har dubbel-shafted fjädrar, vilket innebär att till skillnad från i de flesta fåglar, en follikel producerar två fjädrar istället för en.

Levnadssätt

EMU är endemisk för Australien, vilket innebär att de finns ingen annanstans i världen. De är spridda över hela kontinenten och finns huvudsakligen i grässlätter och öppna skogar.

Diet

Emu är en allätare, vilket innebär att den förbrukar både växt- och djur fråga. Kosten för emu är säsongsbetonad, enligt San Diego Zoo, och blommor och grön vegetation, såväl som små djur, som fjärilslarver, syrsor, damen fel och myror. Emuer svälja också stenar som bidrar till den mat-slipning processen i muskelmage.

Reproduktion och utveckling

Kvinnliga emuer låg deras koppling av ägg under hösten. En genomsnittlig storlek kopplingen innehåller nio till 12 ägg. EMU äggen är mörkgrön och ungefär fem-inches lång. Var och en väger mellan 1 och 1 1/2 £.

Ungarna kläcks efter åtta veckor och kan lämna boet inom tre dagar. Som spädbarn, emuer är gräddvit och har bruna ränder. De förlitar sig på sina manliga förälder för överlevnad vägledning. Emuer könsmogna när de är ca 2 år gammal.

Beteende och livsstil

San Diego Zoo konstaterar att EMU är ensam. Undantag är häckningssäsongen och migration.

Formeringen beteende i EMU är ganska distinkt. De väljer kompisar under sommaren och paret förblir tillsammans tills Honan lägger sina kopplingen av ägg på hösten. Hanen ruvar äggen i åtta veckor, under vilken hans enda verksamhet består av vänder äggen. Han äta inte eller dricka under ruvningen period och enligt San Diego Zoo, kan förlora upp till en tredjedel av sin vikt i processen.

Hanen ser ut efter sin avkomma i ca 18 månader efter att de kläcks. Under den tiden lär han ungarna hur man söker efter mat och hur man kan skydda sig mot rovdjur, som inkluderar dingos och rävar.

När du migrerar är gått EMU också samman för att bilda flockar. Enligt San Diego Zoo flyttar emuer i västra Australien norr på sommaren och södra vintern på jakt efter mat.