Universalclimate.com

Jaguar katt Information

Jaguar (Panthera onca) är den största och starkaste av alla arter av katter i Nordamerika, rapporterar den "nationella Audubon Society Field guiden to däggdjur." Jaguar är också den enda katten i Amerika kan brusande. Jaguar är hemma i många ekosystem och katten en gång bodde så långt norrut som delar av Kalifornien, Texas, Arizona, New Mexico och även Florida innan jakt påtryckningar lett till att nästan helt försvinner från dessa områden.

Identifiering

De största manliga jaguarer är i spänna av omkring 7 fot lång och några väger så mycket som 200 lbs. Pälsen av katten är samma utseende som i leopard, med en serie av svartaktiga fläckar på en gulaktig-tawny bakgrund. I de flesta fall har fläckar, kallas rosetter, en tan färg inuti. Jaguar har ett stort brett huvud och en mycket muskulös kompakt ram. En helt svart finns version av jaguar, en där de svarta fläckarna fortfarande visas på pälsen. Svansen på en jaguar är inte så länge som de av de flesta andra stora kattdjur, i genomsnitt cirka 22 inches i längd.

Geografi

Den geografiska utbredning av jaguar gick en gång från sydvästra Förenta staterna genom Mexiko och Centralamerika och i Argentina i Sydamerika. Jakt och förlust av habitat lyckats minska kattens huvudsakliga utbud till södra Mexico genom regionen Amazonas i Brasilien, med den jaguar fäste nu är Amazonas regnskogar. Jaguar kan leva i regnskogar, tempererade skogar, torra savanner, öknar och tropiska låglandet. Katten kommer alltid vill vara nära en källa av vatten, utan föredrar områden där säsongsmässiga översvämningar inträffar.

Diet

Kosten för jaguar inkluderar djur stora som peccaries, capybaras, kajmaner och tapirer. Skickliga på att simma, jaguar kan fånga och konsumerar fisk. När stora byten är tillgänglig, kommer att en jaguar Visa mindre varelser som fåglar, grodor, möss, kaniner och sköldpaddor för en måltid. Jaguar hamnar i problem när den förföljer och dödar djur, orsakar jordbrukare att jaga det trots att jaguar har rättsskydd i nästan alla länder den lever i. Jaguar är en aktiv jägare under dygnets ljusa timmar, till skillnad från många stora katter.

Fortplantning

I den norra delen av utbredningsområdet, jaguar kompisar ofta i December och januari, men för resten av sitt utbud katten har inga specifika parningssäsongen, göra det när som helst på året. Dräktighetstiden för honan är ca 100 dagar, anteckningar hemsida: stora katt räddning och honan har vanligtvis från två till fyra ungar. Manliga jaguar tar en aktiv roll i uppfödning kattungar, vilket den kvinnliga mat och att ge ungdomarna med saker att äta tills de kan få sin egen säkert. Ungarna förbli med mamman tills de är ca 2 år gammal. jaguarer i naturen har en förväntad livslängd av ca 11-12 år.

Överväganden

Förutom att vara ganska hemma i akvatisk miljö, är jaguar en skicklig klättrare av träd. Jaguar bor ett ensamt liv utom när den häckar och höjer dess barn. Jaguar har legendariska styrka, med rapporter om katten att dra fullvuxna nötkreatur för så mycket som en mil. Ordet jaguar härstammar från en American Indian term som beskrivs en katt som kunde dödar sitt byte med en enda bunden.