Universalclimate.com

King paradisfågeln fakta

Kungen paradisfågeln ingår i familjen Paradisaeidae och har det vetenskapliga namnet på Cicinnurus regius. Det är den minsta fågeln i familjen, växer till endast 5,9 tum, enligt webbplatsen San Diego Zoo.

Befolkning

BBC anges att från och med 2009 kungen paradisfågeln gavs en "Livskraftig" bevarandestatus. Detta betyg från IUCN Red List, som kategoriserar djurarter baserat på hot nivå och bevarande behov, innebär att det finns ett överflöd av denna art och ingen hotet att utrotas.

Habitat

BBC: s Wildlife Finder hemsida anges att en kung paradisfågeln kan hittas i regnskog och tropiska, kustnära skogar kallas mangrove. Dessa fåglar kan också hittas i Indonesien.

Identifiering

Som många andra fågel arter den manliga och kvinnliga kungen paradisfågeln titt drastiskt annorlunda. Enligt BBC, kvinna är matt brun, medan Hanarna är röd med blå och vita fötter och grön spets fan-like plymer på sina axlar.

Parning

Män hänga upp och ner från grenar under samlag. Vissa män gå igenom livet utan parning, eftersom de inte attrahera en hona. Om en manlig framgångsrikt uppvaktar en kvinna, han kompisar med henne och omedelbart lämnar till kompis med en annan kvinna.

Kommunikation

Konungen paradisfåglar kommunicera visuellt med signaler som kroppsspråk och färg att leverera meddelanden till andra fåglar och att varna för risken.